Preventie en mondhygiëne – Tandartspraktijk De Helmer – Enschede

Preventie en mondhygiëne

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventief behandelen. ‘Jong geleerd is oud gedaan’ is een mooie uitspraak die past bij onze praktijk.

Daarom geeft de preventie assistente aan kinderen vanaf 8 jaar poetsles en wordt waar nodig het jonge gebit gereinigd. Mondzorg is in nederland voor kinderen tot 18 jaar gratis en zo probeert de overheid en wij de jeugd te stimuleren samen met ons een gezonde basis voor een sterk gebit te leggen.

Maar ook voor volwassenen geldt natuurlijk ‘voorkomen is beter dan genezen’, volwassenen krijgen bij ons de mogelijkheid geboden om voorafgaand aan de halfjaarlijkse controle een gebitsreiniging bij de preventie assistente of een diepte/gebitsreiniging te krijgen bij mondhygiëniste (de tandarts zal u adviseren welke behandeling bij u past). In veel gevallen vergoedt de verzekering deze preventieve behandelingen. U kunt de behandeling ook apart van de controle inplannen. We bieden zorg op maat en kijken graag samen met u, welke zorg voor u nodig is en geven u dat zo optimaal mogelijk.

Het is belangrijk om ook als volwassene te leren op de juiste manier te poetsen, flossen, stokeren of ragen. Ook met vragen hierover kunt u bij de preventie assistente of mondhygiëniste terecht. Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u veel praktische informatie over hoe u zelf uw gebit mooi en gezond kunt houden buiten de behandelingen in onze praktijk om.